خورش قورمه سبزي غذاي اصيل ايراني


قورمه سبزي غذاي که به جرات مي توان گفت بيشتر مردم ايران آن را دوست دارند و در بين مردم طوري جا افتاده است که هر زني که بتواند قورمه سبزي را به خوبي بپزد يک آشپز کامل و ماهر است . يعني به عبارتي اين غذا نقطه سنجش مهارت آشپزي بانوان ايراني است . جالب است بدانيد که در تمام دنيا نيز اصلالت ليران غذا را منتسب به ايراني ها مي دانند.


تاريخچه قرمه سبزي


قورمه سبزي از معدود غذاهايي است که در طول تاريخ به شکل دست نخورده اي از مادر به دختر و از نسل به نسل ديگر منتقل شده است . يعني قورمه سبزي که صد سال پيش طبخ مي شد با قورمه سبزي که اين روزها در خانه هاي ايرانيان طبخ مي شود تفاوت چنداني ندارد . مي توان گفت اين خورشت ابتدا در بين عشايري که به کار دامپروري مشغول بودند شکل گرفت ؛ آنها با ذبح گوسفندان و خرد کردن گوشت و جداسازي چربي آن (براي تهيه روغن حيواني) مراحل اوليه پخت قرمه سبزي را طي ميکردند و با اضافه کردن سبزيجات کوهي و گرد ليمو آن غذا را تهيه مي کردند.


 


مواد لازم براي قورمه سبزي


گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان نيم کيلو گرم


پياز سرخ کرده 3 قاشق سوپخوري


روغن بکر آفتابگردان عطما (حيواني يا نباتي) 250 گرم


ليمو عماني(يا گرد ليمو) 5 تا 6 عدد


لوبيا قرمز يا لوبياي چيتي (بسته به سليقه) نيم ليوان


سبزي خورش (تره ، جعفري ، گشنيز ، شنبليله و نعناع ) 1 کيلو گرم


نمک به مقدار لازم


زردچوبه به مقدار لازم


فلفل به مقدار لازم


طرز تهيه و دستور پخت قورمه سبزي


ابتدا پس از تميز کردن گوشت و بعد از خرد کردن پياز اين دو را با هم در يک جا تفت ميدهيم . در مرحله بعدي زردچوبه را به اين گوشت و پياز افزوده و همراه با آب و لوبيا قرمز مخلوط کرده و آن را حرارت ميدهيم. اين حرارت را تا جايي ادامه مي دهيم که گوشت نيم پز شود .


حال سبزيجات خود که شامل تره ، جعفري ، گشنيز ، شنبليله و چند پر نعناع ميباشد را تميز کرده و پس از شستشو دادن آنها را خرد ميکنيم


وقت آن رسيده است که اين سبزي ها را نيز به غذاي خود اضافه کنيم . در مرحله بعد ادويه هاي خود را به آن اضافه کنيم . به صورت پيشفرض فلفل و نمک براي قورمه سبزي کافيست . اما شما بر حسب تجربه مي توانيد از ادويه هاي ديگر استفاده کنيد .


بعد از اينکه غذاي ما چند بار جوش خورد ، وقت آن مي رسد که ليمو عماني را به غذا اضافه کنيم . دقت داشته باشيد که بر روي ليمو عماني چند سوراخ کوچک ايجاد کنيد تا غذا پخش شود . به ياد داشته باشيد که اگر ليمو عماني شما تلخ باشد تمام قرمه سبزي شما تر خواهد شد .


پس اگر از کيفيت ليمو عماني خود اطمينان نداريد سعي کنيد از گرد ليمو استفاده کنيد . شما مي توانيد يک سوم پيمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنيد البته اين دلبخواهي و بستگي به مزاج شما دارد . حال منتظر مي مانيم تا غذا پخته شود . به ياد داشته باشيد زماني متوجه مي شويم که غذا پخته است که يک سطح روغني روي غذا به وجود بيايد


نکات و ترفندهاي پخت قورمه سبزي


به خاطر اينکه در قرمه سبزي از لوبيا استفاده مي شود ممکن است اين غذا نفاخ باشد . اما براي جلوگيري از اين مشکل شما مي توانيد لوبيا را از شب قبل خيس کنيد و چند بار آب آن را عوض کنيد تا کامل نفخ آن گرفته شود.


در انتخاب لوبيا اينکه لوبيا قرمز باشد يا چيتي بيشتر ذائقه شما مهم است زيرا برخي ها با لوبيا قرمز قورمه سبزي را مي پسندند و برخي ديگر با لوبيا چيتي ، حتي در برخي از مناطق ايران از لوبياي چشم بلبلي نيز استفاده مي کنند.


در انتخاب نوع گوشت گوسفندي يا گوساله بهتر است از گوسفندي استفاده کنيد که کمي هم با خود چربي داشته باشد.


سعي کنيد براي سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمي استفاده کنيد.


اگر زماني که غذا را سر مي کنيد متوجه شويد که غذا خوب جا نيفتاده است وسطح روغني روي آن شکل نگرفته است 10 دقيقه قبل از کشيدن خورشت 3 يا 4 قالب کوچک يخ به آن اضافه کنيد اين عمل باعث مي شود که روغن خورشت جذب شده و به روي خورشت بالا بيايد


در مورد سبزي ها شما ميتوانيد با توجه به ذائقه خود يا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزي ها را به غذا اضافه کنيد آنها را سرخ کنيد اين يک عمل کاملاً سليقه اي است .


همچنين شما مي توانيد براي خوشمزه تر شدن و يا چرب تر شدن قرمه سبزي خود از عصاره قلم نيز استفاده کنيد .


خاطر نشان مي کنم که تمام مواردي که در بالا ذکر شد موارد تجربي بوده و به منظور استفاده از دستور تهيه به صورت حتمي نمي باشد


نکات تکميلي در مورد قورمه سبزي


قورمه سبزي جزو انواع خورش ميباشد


زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30دقيقه


و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت ميباشد .


قورمه سبزي را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو کنيد .


همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان سحري - ميل کرد .


توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 6 نفر مناسب ميباشد .


منبع : نمناک


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

چاپ شاپرک آی تی بازان جوان پایگاه خبری ، تحلیلی و اطلاع رسانی جانا ستایش 3 دکتر سلام دانلود نرم افزار - آموزش سی شارپ آب روان موسسه انتفاعی اخوان رزین مدیریت ارتباطات اجتماعی نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ایرلاین ها